Werken jullie met arbeidsmigranten?

Een vraag die nog vaak gesteld wordt.
Nee, wij werken met Nederlandse jongens en werken ook niet met tijdelijke uitzendkrachten. Voordeel is dat wij precies weten wat wij aan onze jongens hebben en daardoor onze beloftes en service waar kunnen maken.

Hoe zit het met afdekken en/of afplakken?

Wij dekken/plakken niet standaard af. Dit is iets wat voor de klant zelf gemakkelijk zelf te doen is. ook weet de klant vaak het best wat zij het meest willen beschermen. Wilt u toch graag dat wij voor u afplakken, dan kan dit ook, maar geeft dit wel duidelijk aan tijdens uw offerteaanvraag.
Voor het afplakken/afdekken vragen wij een vergoeding, deze komt dan los op de offerte te staan.

Kunnen jullie mijn vloer ook egaliseren?

Het egaliseren van vloeren is iets waar we wekelijks een aantal keer mee te maken krijgen. Vaak wil de opdrachtgever na het verwijderen van de tegelvloer een andere vloer terug zoals bijvoorbeeld laminaat, tapijt of een pvc vloer. De vloer moet dan spiegelglad zijn om de nieuwe vloer goed te kunnen leggen. Wanneer u uw vloer laat egaliseren door sloopbedrijf Kalker krijgt u een spiegelgladde, strakke vloer terug.

Kunnen jullie de cementdekvloer ook verwijderen?

Ook het verwijderen van uw cementdekvloer is geen enkel probleem voor Sloopbedrijf Kalker. Wij verwijderen uw dekvloer, zandcement vloer of betonvloer inclusief afvoer puin.
Wel willen we dan graag weten op welke constructievloer de dekvloer ligt. Bij een broodjesvloer zal bijvoorbeeld de offerte anders uitpakken dan bij een betonvloer.

Kunnen jullie mijn vloerverwarming ook verwijderen?

Ja hoor, geen enkel probleem voor Sloopbedrijf Kalker. Het verwijderen van uw vloerverwarming tijdens of na het verwijderen van de vloertegels is wat we geregeld doen. Vaak gaat het dan om oude vloerverwarming of bijverwarming en als er dan toch een nieuwe vloer gelegd wordt, waarom dan maar niet meteen de vloerverwarming vernieuwen?
Let wel op dat als de vloerverwarming is gestort in de dekvloer, dat de dekvloer verwijderd moet worden. Wanneer de vloerverwarming is gefreesd, dan hoeft dit meestal niet.

Kosten plavuizen verwijderen per m2

Daar is helaas niet zo heel eenvoudig een antwoord op te geven. De kosten plavuizen verwijderen per m2 is afhankelijk van diverse factoren. Zo is als eerste het aantal vierkante meters belangrijk maar ook de legwijze: gelijmd of in cement. Daarnaast is het van belang om te weten of er vloerverwarming aanwezig en of u deze wilt behouden of dat de vloerverwarming ook verwijderd moet worden. En als laatste factor dat van invloed is op de m2 prijs is waar de tegelvloer zich bevindt: begane grond, 3 hoog zonder lift of 12 hoog met lift?

Maar wat zijn de kosten plavuizen verwijderen dan ongeveer? Richtprijs voor gelijmde plavuizen verwijderen: €17,50 tot €19,50 per m2. Richtprijs voor plavuizen verwijderen in cement gelegd: € 20,50 tot €23,50 per m2 (exclusief btw, afvoeren en voorrijkosten). Dit geldt alleen voor de plavuizen, dus geen dekvloer of zandcementvloer slopen of iets dergelijks.
Weten hoe we het doen? Kijk op onze andere website voor de werkwijze.

Vloertegels verwijderen zonder beschadigen vloerverwarming?

Er zijn bedrijven die zeggen dat de vloerverwarming gegarandeerd heel blijft tijdens het verwijderen van de vloertegels. Bij sloopbedrijf Kalker houden we echter van eerlijkheid en kunnen we u helaas op voorhand niet vertellen of de vloerverwarming onbeschadigd blijft. Wij kunnen niet door de tegels heen kijken hoe de vloerverwarming is gelegd. Is deze op een vakkundige wijze gelegd door een erkend bedrijf dan kan de gelijmde  tegelvloer verwijderd worden zonder de vloerverwarming te raken.

Wanneer de vloertegels in cement zijn gelegd kunnen we niet 100% garanderen dat uw vloerverwarming onbeschadigd blijft. Dit komt omdat we niet weten welke cement mortel er is gebruikt, hoe vast deze mortel op de vloer ligt en hoe diep de vloerverwarming ligt. Ligt deze in de vloer gefreesd dan is de kans op beschadiging vrijwel nihil.

Uiteraard gaan we altijd voorzichtig te werk wanneer er vloerverwarming aanwezig is. In sommige gevallen kunnen we de vloerverwarming meteen weer repareren. In een enkel geval zult u een vloerverwarming bedrijf moeten laten komen die dan hoogstwaarschijnlijk met een half uurtje / uurtje weer klaar is.

Hoe gaan jullie de plavuizen verwijderen?

Wij verwijderen plavuizen met onze elektrische breekhamers of ook wel Kango genoemd. Hierin zit een brede platte beitel waarmee we de vloertegels los kunnen krijgen van de vloer. Bij gelijmde plavuizen gaat dit iets sneller en makkelijker dan waneer de plavuizen in cement zijn gelegd. In dat geval moet ook de cement laag van de betonvloer eronder worden verwijderd.