Behang laten verwijderen of zelf doen?

Behang laten verwijderen? U kunt het behang verwijderen natuurlijk ook zelf doen en in de weer gaan met een emmer water en een plamuurmes. Maar het verwijderen van behang, en met name glasvezelbehang en bouwbehang, blijft een vervelende en tijdrovende klus.

Vooral wanneer later blijkt dat het toch wel erg veel behang is en het behang erg vast op de muur zit. En in het ergste geval zit er nog een laag behang onder of is het behang geverfd.

Waarschijnlijk bent u dan een paar dagen flink bezig. Uw behang laten verwijderen is dan een beter idee. Wij kunnen u helpen en zorgen dat alle muren behangvrij en glad worden.

Eventuele reparaties en het dichten van gaatjes kunnen wij ook verzorgen. Wanden behangvrij en glad opleveren, dat is wat wij doen!

Glasvezelbehang verwijderen

U kunt door ons alle voorkomende soorten behang laten verwijderen, ook glasvezelbehang. Glasvezelbehang verwijderen is een nog lastigere klus dan gewoon behang verwijderen. Als het eenmaal op de muur geplakt is laat het zich nog maar moeilijk verwijderen. Duizenden kleine glasvezels zitten enorm vast aan de muur. Het glasvezelbehang verwijderen met geweld is een optie, maar dan loopt u kans dat het stucwerk meekomt en de muur beschadigd raakt. Glasweefselbehang wordt bijna altijd aangebracht met een op waterbasis gebasseerde lijm. Deze glasvezelbehang lijm is dus wel te verwijderen!

Zelf (glasvezel) behang verwijderen

Behang verwijderen is een lastige en tijdrovende klus vooral wanneer het glasvezel behang betreft. Wanneer u toch besluit om dit zelf te gaan doen hebben wij hieronder enkele tips en adviezen.

Is glasvezel behang verwijderen wel mogelijk?

Ja, het is zeker mogelijk glasvezelbehang te verwijderen in tegenstelling tot de vele horror verhalen die rond gaan op het internet. Er is echter geen vaste methode om het glasvezelbehang op een simpele manier te verwijderen. Wanneer u besluit om glasweefselbehang te laten verwijderen, ga dan altijd na of er een andere manier is om het glasvezelbehang teniet te doen, zoals overschilderen of er overheen te behangen. Glasvezelbehang verwijderen is namelijk een vervelend en tijdrovend klusje!

Glasvezelbehang verwijderen met afstoom apparaat

Met een behang afstoom apparaat het glasvezel behang verwijderen? Ja, dat is een optie, mits het glasvezelbehang niet geverfd is. U kunt de lijmlaag onder het behang dan oplossen en het glasvezelbehang vervolgens redelijk eenvoudig verwijderen. Als er echter een dikke verflaag over het glasvezelbehang is geverfd dan werkt ook een behangafstomer niet echt.

Glasvezelbehang verwijderen met water

Mocht een behang afstoom apparaat niet helpen dan kunt u proberen met water aan de slag te gaan. Maak voordat u begint gaatjes en scheuren in het behang, zoveel mogelijk. Wij hebben hier zelfs een speciale behangperforator voor die we gebruiken om het behang te perforeren. Glasvezelbehang heeft een waterafstotende functie, het kan daarom wat langer duren voordat het water echt goed intrekt. Vervolgens kunnen we aan de slag met het glasvezelbehang eraf te halen!

Zelf behang verwijderen kost vaak veel meer moeite en tijd dan in eerste instantie gedacht. Wanneer u dus snel weer van uw nieuwe muur wilt genieten kunt u beste het behang laten verwijderen door een bedrijf met vakmensen in dienst die weten hoe ze het een en ander moeten aanpakken. Behang goedkoop laten verwijderen? Vraag offerte aan!

Welke soorten behang verwijderen jullie?

Hieronder een opsomming van de meest voorkomende soorten behang die wij verwijderen:

  • Bouwbehang verwijderen
  • Papierbehang verwijderen
  • Vinylbehang verwijderen
  • Glasvezelbehang verwijderen
  • Duplexbehang verwijderen
  • Vliesbehang verwijderen
  • Acrylbehang verwijderen
  • Glasweefselbehang verwijderen
  • Fotobehang verwijderen
  • Textielbehang verwijderen

Prijs behang verwijderen

Het is eigenlijk bijna onmogelijk om hier een vaste prijs per m2 te noemen voor behang verwijderen. Dit komt omdat iedere situatie wat betreft aantal vierkante meters en behangsoort anders is. Wat van belang is om te weten zijn dus vooral het aantal vierkante meters, het aantal lagen, geverfd of niet en de behangsoort. Wij verwijderen uw behang al vanaf €2,15 per m2 en dit kan in sommige gevallen oplopen tot wel €15,- / 17,- euro euro per m2 (glasvezelbehang, dubbele laag, geverfd, hoog trapgat, etc.)

Behang verwijderen is vaak zo´n klus waarvan men niet precies weet hoe lang die zal duren. De ene soort behang laat zich nu eenmaal makkelijker verwijderen dan een ander soort. Glasvezelbehang verwijderen bijvoorbeeld kost meer tijd en moeite dan een andere behangsoort. Ook maakt het dus een groot verschil in prijs wanneer er bijvoorbeeld een aantal lagen behang over elkaar heen zijn geplakt en/of het behang gesaust is of niet.

Goedkoop behang laten verwijderen

Behang laten verwijderen kunt u dus met een gerust hart overlaten aan de mannen van Sloopbedrijf Kalker. Wij hebben ruime ervaring met het verwijderen van alle voorkomende soorten behang. Dit doen wij in woningen, kantoren, winkels, instellingen, etc. Of het nu om een woonkamer gaat, een hele woning of een of kantoor, wij verwijderen elk behang.

Het verwijderen van behang doen wij met onze afstoom apparaten en een plamuurmes. Deze afstoom apparaten zorgen ervoor dat het behang wordt losgeweekt van de muur waarna het makkelijker te verwijderen is.

Wilt u weten wat het behang laten verwijderen in uw specifieke geval gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor behang verwijderen en maak kennis met onze aantrekkelijke tarieven. Wij werken door het hele land!

Veel gestelde vragen m.b.t. behang verwijderen

Expand All | Collapse All

De website www.BehangLatenVerwijderen.nl is ook een onderdeel van Kalker Sloopwerken & Recycling

[kkstarratings]