Keuken verwijderen

Heel soms gaat onze oudste medewerker mee met een klusje. Natuurlijk is Jan allang met pensioen, maar hij kan het gewoon niet laten om zijn zoon soms te helpen bij het demonteren van een keuken.
En al helemaal als zij ook nog eens goed verzorgd worden door de klant. Jan viel dus met zijn neus in de boter bij deze keukendemontage in Groningen.

Plavuizen verwijderen en egaliseren

In Dronten mochten we deze plavuizenvloer verwijderen. De tegels lieten zich niet makkelijk verwijderen, maar het is onze jongens gelukt.
Om de vloer weer klaar te maken voor een nieuwe afwerkvloer, kunnen wij de vloer ook egaliseren. Dit betekend dat wij een du laagje aanbrengen waardoor de vloer weer glad word.
Dit egaliseren moet met precisie worden gedaan. De vloer moet eerst goed schoongemaakt worden. De vloer wordt goed gezogen, om zoveel mogelijk stof te verwijderen. Ook worden kieren goed dicht gekit. Dit moet omdat anders de egaline wegloopt de grond in en dat is zonde van de dure egaline.
Als de vloer goed schoon is, wordt deze in de primer gezet. Is de primer droog, dan kan de egaline worden gegoten.
Resultaat: een spiegelgladde vloer.

Let op: heeft u een anhydriet dekvloer? Dan moet er een speciale egaline en primer worden gebruikt. De egaline is duurder en de primer moet 24 uur drogen.