Stuck met riet plafond verwijderen woonhuis

Gips met riet plafond verwijderen woonhuis Voorburg. Dat was letterlijk de opdracht die we mee kregen. Geen lekker klusje maar goed, wat moet dat moet!

In Voorburg moesten we dit oude plafond verwijderen en het vrijgekomen afval afvoeren. De tengels (latten) mochten blijven zitten want daar werd het nieuwe plafond weer op bevestigd. Het verwijderen van een plafond dat gemaakt is van riet met daarop gips is een vervelende klus. er komt verschrikkelijk veel stof vrij en de rommel is enorm. Daar komt nog eens bij dat het riet erg scherp is waardoor kleine sneetjes snel kunnnen ontstaan.

Om zoveel mogelijk ovelast in d evorm van rond dwarrelend stof en gruis isoleren we de ruimtes vaak en zorgen dat al het fijne spul in de zelfde  ruimte blijft. Daar wordt alles meteen in zakken geschept waarna we alles kunnen aanvegen en eventueel stofzuigen.

Met een kamersteiger, een koevoet of stang met een haak trekken we het riet plafond naar beneden. Daarbij dragen wij ter bescherming een helm, stofkapjes en een veiligheidsbril. Al dat kleine gruis en stof gaat dan ook werkelijk overal in zitten.