Wat is blauw beton?

Blauw beton bestaat eigenlijk niet. Een groot bestanddeel van beton is cement. Er zijn 2 soorten cement, namelijk Portland en Hoogoven cement. De donkere blauwe kleur van binnen is in 80 procent van de gevallen van het Hoogoven cement. Dit is dus het toevoegings middel dat gebruikt is om beton te maken. Dit blauw beton is echter keihard en kost veel meer moeite en tijd om te breken.

Wikipedia zegt hierover:

Hoogovencement is een type cement met een andere samenstelling dan portlandcement; bij de klinker wordt hoogovenslak gemengd, een afvalproduct van de ijzerproductie in een hoogoven. Een dergelijk cement bevat uiteraard geen ijzerverbindingen meer. Zo’n 47% van de Belgische cementproductie is hoogovencement.

Hoogovencement reageert doorgaans trager dan portlandcement; bij heel hoge temperaturen juist sneller. Van deze eigenschap wordt onder andere bij tunnelbekisting gebruikgemaakt. Door de verse beton op een maximale temperatuur te brengen van 65° Celsius en de rijpheid te meten, kan het beton in bijvoorbeeld 1 nacht tijd voldoende sterk zijn om te ontkisten. Bij lage temperaturen (winter) heeft het sneller bindende portlandcement de voorkeur; bij hogere temperaturen (zomer) verkiest men vaak hoogovencement. Het toevoegen van extra portlandcement CEM I 52,5 R heeft het voordeel dat een snelle aanvangssterkte en daarmee hogere begin temperatuurontwikkeling in de verse beton plaatsvindt, waardoor verharding ook bij koudere omstandigheden kan ‘opstarten’.

Beton met hoogovencement heeft een felblauwe kleur direct na ontkisten. Portlandcement heeft een grijze kleur. De blauwe kleur verdwijnt naarmate het oppervlak langer aan de buitenlucht bloot staat. Tevens blijft de blauwe kleur bestaan als het betonoppervlak zich onder water bevindt.

Heeft u een vloer van blauw beton en wilt u deze laten slopen? Vraag een offerte aan!

 

Kan ik ook mijn betonvloer laten slopen?

Een betonvloer slopen is geen enkel probleem. Wij slopen uw betonvloer dik of dun en al dan niet van wapening voorzien. Het slopen van de betonvloer doen wij overigens met zware breekhamers. Hoe dikker en harder de betonvloer, hoe zwaarder onze breekhamer. Daarnaast kunnen wij ook een puincontainer verzorgen om het puin af te voeren.

Wat is eigenlijk een huis strippen?

Een huis strippen betekent in feite niks meer dan het volledig kaal maken van de woning. wat u er uit wilt hebben gaat eruit en wat u wilt behouden blijft erin. De meest voorkomende werkzaamheden tijdens een huis strippen zijn:

vloerbedekking verwijderen, behang verwijderen, keuken verwijderen, badkamer slopen, vloertegels verwijderen, plafonds verwijderen, schouw slopen, etc.

Wij strippen uw woning deels of helemaal tot op het casco.

Doppen jullie ook de leidingen af?

Jazeker doen wij dit! Dit zit standaard bij onze werkzaamheden inbegrepen. Uw waterleidingen en/of gasleiding wordt op een vakkundige en veilige wijze afgedopt.

Kunnen jullie ook mijn muur slopen?

Ja hoor, geen enkel probleem. Wij slopen en verwijderen muren op een veilige en vakkundige wijze. Ook voor het laten slopen van een draagmuur bent u bij Sloopbedrijf Kalker aan het juiste adres.