Plavuizen verwijderen egaliseren vloer

Plavuizen verwijderen egaliseren vloer in een woonhuis in Almere. Dat was de opdracht die we meekregen afgelopen week.

In Almere hebben wij deze tegelvloer verwijderd en daarna de hele vloer geëgaliseerd. Uiteraard hebben we ook hier al het vrijgekomen afval afgevoerd en de ruimtes netjes en schoon achter gelaten.

Wil jij ook de vloertegels laten verwijderen en meteen de vloer laten egaliseren? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor plavuizen verwijderen en/of egaliseren van jouw vloer!

Tegelvloer verwijderen

Plavuizen verwijderen of een tegelvloer verwijderen is voor veel mensen geen klus om even zelf te doen. In sommige gevallen laten de vloertegels redelijk snel los maar in veel gevallen zitten de vloertegels aardig vast en zijn ze er alleen uit te krijgen met een breekhamer met daarin een platte beitel en mankracht.

Een beetje breekhamer weegt al gauw zo´n 13 – 20 kilogram en afhankelijk van de vloer bepalen we welke breekhamer er nodig is om alle tegels zonder al te veel problemen en schade aan de vloer eronder eruit te krijgen. Alle losgebroken vloertegels worden met een kruiwagen naar de container buiten gebracht en als alles weg is kijken we de hele vloer nog even na of er niets is blijven zitten en als dat het geval is halen we dat ook nog even weg.

Vloer egaliseren na plavuizen verwijderen

Afhankelijk van de tijd kunnen we eventueel meteen beginnen met het egaliseren van de vloer. Om er voor te zorgen dat de egaline zich goed hecht aan de vloer gebruiken we eerst een primer. Hiermee smeren we de hele vloer in zodat de egaline zich goed hecht aan de betonvloer of cementdekvloer eronder. Daarna kan er begonnen worden met egaliseren van de vloer.

Als wij klaar zijn heb je een spiegel gladde vloer terug die vrijwel meteen geschikt is voor nieuwe vloertegels. Of laminaat, tapijt, pvc, grint of nog iets anders. De egaline moet wel even een kleine 24 uur drogen voordat er weer over heen kan worden gelopen.